еМАРКЕТИНГ

еМаркетинг и маркетингът вървят ръка за ръка. Маркетингът под една или друга форма е неотложна част от всеки един бизнес. Още с идеята, че започвате ново бизнес приключение, вие трябва най-малкото да сте направили маркетингово проучване, за да видите дали има смисъл да инвестирате точно в тази ваша идея. В последващия етап на развитието на вашия бизнес Маркетингът е дори още по-важен за вас, защото той ще ви води и ще ви носи само добри дивиденти. еМаркетингът от друга страна включва в себе си основно позиционирането ви в интернет/онлайн пространството.

Маркетингът като цяло включва всичко в себе си. Проучването, позиционирането, таргетирането на пазарната ниша, която сте избрали. Ако предлагате определен продукт дори може да видоизмени до толкова първоначалната ви идея единствено и само, за да се харесва на консуматорите и да е търсен.

еМаркетингът може да се срещне още ако интернет маркетинг, цифров маркетинг, уеб маркетинг или онлайн маркетинг.

Какво е еМаркетинг?

Това е сегмент от маркетингът, които е насочен основно към електронните медии и представянето на вашия бизнес в онлайн пространството. Много млади бизнес ентусиасти смятат, че те знаят достатъчно и са наясно с всичко, за да започнат техния нов бизнес, дори и ние сме минали през този момент, но истината е съвсем различна. Никой не е готов от самото начало в повечето случай за това, което му предоставят световните информационни канали като информация за избраната ниша.

Тук на помощ идваме ние. Ние можем да поемем вашата идея и да направим правилното проучване, да я позиционираме на правилната ниша, да таргетираме точно определената за целта група, да изградим нужното онлайн присъствие на вашият бранд, марка, продукт или идея. Ние сме наясно колко важно е това за вашия бизнес, колко време и знания отнема, за да се завърши един проект и колко трудно е да се таргетира към точно определена група.

 

Колко време е нужно за еМаркетингът да подейства?

Няма точно определен срок. Всичко зависи според това колко е конкурентна нишата в която трябва да се влезе. Има ниши за които могат да се постигнат бързи резултати с малко средства, има и ниши, които може цяла година да се борим и да не успеем да направим желаният пробив и таргетиране. Но можем да кажем, че в повечето случай, за да има ефект от еМаркетингът, отделените средства и ресурси са пряко свързани с резултатите. Или казано с други думи, вложеното в еМаркетинг може да се върне в пъти повече ако работата е правилно свършена и е постигнат заложения таргет.

 

Колко е важен еМаркетингът?

Без него почти няма да можете да пробиете на онлайн пазара. еМаркетингът включва в себе си както директни така и индиректни маркетинговри техника. Той може да доведе потребилите директно до вашият продукт, а също така и е предпоставка за свързването на потребителите с вашия бизнес. Може да ви осигури, обратна връзка за продуктите или услугите, които предлагате и да отстраните проблемите още в зародиш. В еМаркетинг частта се включва и голяма част от социалните мрежи и взаймодействието ви с тях.

 

Какво включва в себе си еМаркетингът?

В еМаркетинг кампаниите се включват всички платени offsite оптимизации – социални мрежи, adwords (PPC), backlinks, банери и други. В последните години той се превърна в главен алтернативен метод на маркетингът за всеки един бизнес и ако иска да излезе на световния пазар маркетинг отделът трябва да предвиди и съответния бюджет за еМаркетинг. Създаване на бранд в онлайн пространството не е лесно, не е евтино и изисква време и постоянство.

 

За повече информация можете да прочетете от тук.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *