БЛОГ

Чували сте за “блог” постове и за блогъри и искате да знаете за какво е цялата тази шумотевица около блоговоте. Попаднали сте на правилното място. С няколко реда ще се опитаме да ви обясним какво е блог и как се ползва.

 

 

Какво е блог?

Блог е… е де… това е персонален дневник, който смятате, че е ценно да споделите със света. Спомняте си едно време малките тетрадки в които пишехте цяла вечер и криптирахте всяка дума така, че след време само вие да знаете какво е значението й, а някой дори си бяхте създали собствена азбука, за да си разчитате само вие какво сте си писали… е това беше в 90-те на миналия век. Ние вече сме 21 век… вече можем спокойно да изливаме душата и сърцето си без да ни интересува дали няма да споделим нещо твърде лично… даже колкото повече пикантерия споделяме толкова повече посетители имаме, а те са важни за нас. Те са нашата публика, ние пишем за тях и се стремим да задоволяваме капризите им.

Дам… точно това е блог. Даже ако забележите самата статия я пишем както я пишехме едно време в дневничето си. Опърпано, накъсано, с много правописни грешки, многоточия и въпросителни, но то беше пропито с любов, с нашите идей и нашите мисли. Точно за това се ползват блог постовете и в днешно време, само че целта им е да бъдат прочетени от колкото се може по-голяма аудитория.

Но това всичко е като кратко описания какво е блог и за какво се ползва. Той е много повече и последните тенденции водят блоговете към още по-лесен и бърз начин на всеки да събере колкото се може по-голямо публика. Било то за собствени размисли и страсти, било то за промотиране на продукт, а някой дори и за брандиране и публичен маркетинг.

 

Блог терминология?

Сега малко и техническа част, която е нужна за да се създаде един блог.

  1. Блог – това е страница или сайт, които се намират на някой отдалечен сървър някъде по света, до които имат достъп всички. Вашата цел е с публкуването на статии да имате колкото се може повече посетители. Има професионални блогъри в днешно време, които си изкарват прехраната само по този начин.
  2. Блогър – това е собственик на блогът. Те са хората, които движат цялата индустрия с блоговете. Те променят всекидневно как се споделя информацията в световната мрежа. За някой е начин на живот, за други е начин за отмаряне.
  3. Блогинг – това е действието, което извършва всеки блогър с публикуването на всяка една статия.

По-принцип блоговете в началото се ползваха от определена група хора, които споделяха всекидневието си със света. Описваха стъпка, по-стъпка какво правят, как го правят и защо го правят. С времето, всекидневните стъпки започнаха да се преобразяват все повече като журналистически статии. Това направи много блогъри известни и събраха голям група от последователи, което им даде силата да задават тенденции, трендове, мисления и дори да налагат подсъзнателно на своите читатели определени брандове. В днешно време блог постовете са на най-различни теми. От политически възгледи през брандиране на нови продукти до любовни канали със съвети за самотни хора.

 

Как можем да ви помогнем за вашия блог?

WEBCO блог блогинг блогърЗа вас ние можем да създадем вашия първи блог сайт/страница, да ви обучим как да го ползвате и да ви поддържаме с цел вие да пишете и да не се занимавате с техническата част от блогинга. Можем да ви помогнем да създадете вашият бизнес блог, който да ви помогне по-бързо и успешно да брандирате вашата нова марка или продукт.

При нужда също така имаме налични блогъри, които сме обучили специално за целта, за да пишат статии за вас. Някой може да попитат, “Но защо да ви ползвам услугите, когато и аз мога да пиша?” Ние обичаме да отговаряме с примерът: Вие бихте написали “Сляп съм, помогнете!!!”, а ние ще напишем “Какъв прекрасен ден е навън, а аз няма да мога да го видя!”. Едно и също е значението, но написано по различен начин.

 

Кой има нужда от блог страница?

Световната тенденцията в момента е всички. Всеки един сайт с блог се харесва на търсачките, на публиката на продукта който се предлага, на търсачите на знания. Ако искате да помогнете за брандирането на вашия продукт или услуги е хубаво да си направите блог към вашият сайт, които да е основно на темата на услугата, която предлагате. Ако имате сервиз за ремонт на коли, идеята е да пишете само по темата за ремонт на коли и да не се смесват различни теми. По този начин вие можете да извлечете максимална полза.

 

Време на действие?

За разлика от всички останали еМаркетинг методи, блогингът започва да действа най-рано след третия месец, но е за постоянно. Всяка публикувана статия ви носи дългосрочни дивиденти. Тя започва да работи за вас след третия месец от индексиране на търсачки, а когато стигне до първо място за определената тема, тя ще остане там за дълго време и всеки, които се интересува от съответната тема ще може да ви свърже с нея, което за вас е безценно .По този начин онлайн обществото ще започне да ви забелязва, да ви вярва и да иска да е част от вас, вашия бизнес, вашия продукт.