СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

В днешно време социалните мрежи вървят ръка за ръка с SEО оптимизация и еМаркетинга. Колкото по активни сте в социалните мрежи, толкова повече точки ви дават търсачките и ви изкарват на челни места при органично търсене. Google е една от търсачките, която обича социалните мрежи и ги следи постоянно, а най-вече обича собствената си google plus (G+) социална мрежа.

WEBCO SEO оптимизация social networks социални мрежи

Споделяне на новина, споделяне на собствено мнение или споделяне на любимият ви музикален канал, снимка, преживяване. Всичко се брой за активност, а колкото по активен е вашият социален профил толкова по-добре за вас.

Социалните мрежи са сбор от онлайн комуникационни канали, които са свободно достъпни и се ползват основно от голяма мрежа потребители. Чрез тях може лесно да се получи обратна връзка между производители и потребители. Социалните мрежи могат да бъдат web сайтове, приложения, форуми, микроблогове, wiki страници и други. Също така могат да са с различна разновидност. Има такива като Twitter, които наблягат на кратки текстове, има и такива като Pinterest, които залагат на обмяната на снимки.

 

Социални мрежи и тяхното значение?

Социалните мрежи в днешно време са неотложна част от всеки един бизнес план. Те предлагат нужното на всеки един онлайн бизнес, за да може да има обратна връзка от първи тип или направо от потребителите. Социалните мрежи предоставят както технологиите за комуникация, коментиране, оценяване на отделните продукти или услуги, които предлагате, но също така могат да помогнат и за по-бързото ви популяризиране сред отделните таргет групи, които смятате, че са вашите клиенти. Също така при стартъпи или при прохождащи бизнес начинания могат значително да помогнат, за да съберете нужната ви аудитория или дори финансови средства ако правилно сте изиграли картите си.

 

Кои социални медии да ползвате?

Няма точно определени социални медии или мрежи, които да ползвате. Всичко е според зависи регионът в който се намирате, групата която сте избрали да таргетирате, онлайн присъствието ви и крайния резултат, който очаквате.

Ако искате да съберете по-голяма аудитория, за вашия сайт е хубаво да сте активни в Google Plus, ако искате да спечелите специфично таргетирана група в България е хубаво да сте активни в Facebook, ако обаче искате да излезете на световните пазари трябва да имате сериозна аудитория в Twitter. За това ние преди да започнем социални кампании първо се запознаваме максимално добре с проекта и ако не е изградена концепция или дри липсва маркетинг проучване, ние правим всичко нужно, за да постигнем максимален ефект с минимални средства и време.

 

Какво трябва да знаете за социалните мрежи?

Някой от най-важните точки при ползването на социалните мрежи.

  1. Вашият бизнес, продукт, бранд е вече там – вашите потребители вече са споделили в социалната мрежа, която ползват за вашия продукт, който са закупили от вас.
  2. Създавайте съдържание с качество – ако сте активни само с клишета и занимавате почитателите си със странични теми, ефектът ще бъде обратен
  3. Използвайте визуални съобщения – видео, снимка, live streaming, вие си изберете. Важното е че публиката обича да бъде глезена.
  4. Покажете, че сте човек – не се концентрирайте само върху една определена група хора. Обхванете колкото се може по-голяма публика и се дръжте с тях като човек с човек, а не като голяма корпорация с клиент.
  5. Важна е платформата – съсредоточете се върху платформата, която ще ви донесе максимални резултати и я използвайте по най-добрия начин.
  6. Всеки е потенциален промоутър – всички можем да станем ваши промоутъри като публикуваме, споделяме, харесваме информация за вашия продукт, линк към вашата статия, снимка на ваш продукт и др. Най-ясен пример е как бургазлии са безплатни промоутъри на марката Адидас